Architectenbureau CAMPENS

logo

Architectenbureau CAMPENS

logo

Architectenbureau CAMPENS

logo

Moderne L-vorm rond bestaande Pastorij woning te Wortegem-Petegem

Nieuwe L-vorm uitbouw Ramen onder luifel Nieuwbouw in gevelsteen Originele toestand met koterijen

De wensen van de klanten waren groot, maar gezien de woning zonevreemd gelegen is in agrarisch gebied diende er rekening gehouden te worden met specifieke voorschriften als een max. volume van 1.000m3, een max. verhardingsoppervlak, enz. Op deze eisen werd er creatief ingespeeld.
Openheid naar de tuin toe was een evidente vraag, maar er was ook de wens naar de nodige intimiteit. Een combinatie van enerzijds grote glaspartijen met anderzijds verhoogde ramen past dan ook perfect in de omgeving. De oversteken krijgen een juiste diepte, en zorgen voor een natuurlijke zonnewering in het ZW.
Op het gelijkvloers werd een beroepspraktijk ingericht. Samen met de nodige voorzieningen voor een bijkomende badkamer, schept deze de mogelijkheid om later volwaardig op deze verdieping te leven.
Ook qua duurzaamheid en energie werd er goed nagedacht. De platte daken waarop ook de panelen voor de zonneboiler staan kregen de nodige voorzieningen voor een groendak. De hybride-warmtepomp zorgt voor de duurzame verwarming van vandaag.